Osoita tukesi sikalakuvaajille

Onko eläintilojen dokumentoiminen ja kuvien julkituominen rangaistavaa? Oikeutta eläimille -järjestön vuonna 2009 julkaisemat kuvat ja videot suomalaisilta sikatiloilta veivät neljä aktivistia käräjäoikeuteen, missä yksi heistä tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Asian käsittely jatkuu 16.-17. huhtikuuta 2013 Turun hovioikeudessa.

Karry Hedberg ja Saila Kivelä ovat kertoneet avoimesti sikatiloilla näkemästään ja kokemastaan. Heille vaaditaan vankeusrangaistuksia ja yli sadan tuhannen euron vahingonkorvauksia julkisrauhan häirinnästä ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Lisäksi kaksi muuta Oikeutta eläimille -yhdistyksen jäsentä on syytettyinä, koska järjestön nettisivuilla on ollut linkki sikatehtaat.fi-kampanjasivustolle.

Mielestämme Oikeutta eläimille -yhdistyksellä ei ole ainoastaan oikeus vaan jopa velvollisuus tuoda julki sitä puolta tuotannosta, minkä eläinteollisuus haluaisi jättää pimentoon. Sikatehtaat-linkin jakaminen kuuluu sananvapauden piiriin. Lisäksi olemme julkaisseet uusia kuvia sikatiloilta jälleen vuonna 2011. Yhtään sikatilallista ei ole ollut syytettynä missään vaiheessa oikeusprosessia.

Voit osoittaa tukesi syytetyille tulostamalla jonkun allaolevista neljästä kylttivaihtoehdoista, ottamalla itsestäsi kuvan kyltin kanssa ja lähettämällä kuvan osoitteeseen sikatehtaat@oikeuttaelaimille.net. Lataamme kuvia albumiin Facebook-sivullemme. Mikäli et halua tulostaa, voit pidellä kuvassa vaikka läppäriäsi, jonka ruudulla on kuva kyltistä. Tyyli on vapaa, kunhan kuvassa olet sinä ja kyltti!

1. Sikaloiden kuvaaminen ei ole rikos!
2. Ihmisillä on oikeus tietää miltä eläintuotanto näyttää
3. Minä olen kasvissyöjä näiden kuvien takia
4. I support investigations on pig farms

Prosessin tähänastiset vaiheet on esitelty kattavasti sivulla sikatehtaat.fi/sikatehtaiden-kuvaajat. Linkin takaa löytyy myös video, jossa Karry ja Saila kertovat mietteitään oikeusprosessista.

Tukemalla eläinoikeustyötä autat meitä tuomaan tuotantoeläinten asemaa päivänvaloon jatkossakin. Linkki lahjoitussivullemme. Kiitos tuestasi!